Brand vid stallet!

Hellu!

 

Storbrand i gammalt hus vid Vrinnevi Gård

Norrköping

 

Uppdaterad 12.45

 

En brand utbröt i ett gammalt hus vid Vrinnevi Gård på torsdagsförmiddagen. Men redan när Räddningstjänsten kom till platsen brann det så mycket inne i byggnaden att de färmst fick rikta in sig på att rädda närliggande hus.

Huset ligger ovanför fotbollsplanen i närheten av stallet i Hageby. Larmet om att det kom rök från storstenen inkom till Räddningstjänsten vid kvart över 11 på torsdagsförmiddagen och strax efter att de kom dit stod det klart att byggnaden inte kommer att kunna räddas.

- Den är på på väg att bli helt övertänd just nu och Räddningstjänsten inriktar sig nu på att rädda fastigheten bredvis, rapporterade nt.se:s reporter Thomas Möller vid klockan 20 i 12.

Räddningsledare Michael Strömberg berättar om läget:

- Redan när vi kom så brann det rejält inne i byggnaden. Vi fick då inrikta oss på att rädda den intilliggande byggnaden.

Under den närmaste tiden har det varit flera mindre anlagda bränder i området.

- Det är för tidigt att säga att den här skulle vara anlagd. Vi vet att det  har brunnit i flera byggnade här förut, men nu får polisen ta över utredningen.

Den andra byggnaden ligger cirka tre meter från den som brinner.

- Jag tror att vi ska kunna klara den. Vi låter den brinnande fastigheten brinna ned och hoppas att den inte rasar ihop mot den andra byggnaden.

 
 

NT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu