Choklad- och apelsinbrownies
Ingredienser:
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 äggvitor
1 dl ljust muscovadosocker eller brun farin
2 ägg
Rivet skal av 1 apelsin
Tillagning:
1: Värm ugnen till 200 grader eller 175 grader vid varmluftsugn. Klä en form med bakplåtspapper, 18 cm i fyrkant. (Jag hade inte det så jag klädde en plåt med hög kant)
2: Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
3: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt att vispa till ett fast skum.
4: Vispa upp de hela äggen och tillsätt apelsinskalet. Sikta i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner lite i taget av denna smet i äggvitesmeten.
5: Bred ut smeten i formen. Grädda i ugnen i 16-18 minuter.
6: Låt kakan svalna i formen. Skär den sedan i rutor.
Voilá!
Kommentarer
Trackback